Voeding en adviesDe juiste en beste voeding voor pup, junior, adult en senior hond.

Uitgebalanceerd kwaliteitsvoer zorgt ervoor dat je hond gezond en fit blijft.           

 Voer dat past bij:

  • zijn leeftijd;
  • de grootte van je hond;
  • zijn bewegingsstijl;
  • de aanleg voor klachten.

Wij werken samen met de beste voederfabrikanten.

We hebben geperste en krokante brokken. Maar ook uit de diepvries.

Voedermerken waar wij achter  staan zijn:

Voeding voor pups.

Een teckel pup heeft een andere voedingsbehoefte dan een pup van een Berner sennen. Wij werken nauw samen met voederspecialist Prins. Prins heeft onder andere een voedingslijn die zeer geschikt is voor het spenen van pups. Maar ook voeding die speciaal uit – kleinere – brokjes voor kleine rassen bestaat. En zo is er ook een speciale lijn voor grote rassen. Want grote honden hebben door hun lichaamsbouw en levensstijl net iets extra’s nodig. Ze kunnen gevoeliger zijn voor problemen met hun spijsvertering, spieren, gewrichten of hart. 

 Je bent, eventueel samen met je pup, van harte welkom in onze winkel! We adviseren je deskundig over de juiste en beste voeding.
Voeding voor puber- en volwassen (adult) honden.

Wanneer je een hond een puber of volwassen noemt, verschilt per ras. 

Over het algemeen pubert een groot ras langer. Vanaf zijn eerste jaar tot ongeveer 6 jaar heeft je hond veel energie. Zijn voeding moet dus energierijk zijn en daarnaast zijn vacht, huid en darmen in een goede conditie houden.

Hoe energierijk de voeding moet zijn, verschilt per hond. Leeftijd, groei, dracht, eventuele castratie/sterilisatie, omgevingstemperatuur en lichamelijke inspanning; het speelt allemaal mee bij zijn energiebehoefte. Op de voerverpakking staat hoeveel voer je hond per dag nodig heeft, maar dit is een richtlijn! 

Wij adviseren je graag welke en hoeveel voeding je hond nodig heeft. 

 Voeding voor senior honden.


Je hond wordt ouder. Hij wordt minder actief, zijn snuit wordt grijs en hij ligt vaker in zijn mand of – nog beter – op het speciale orthopedische, traagschuim kussen. Bovendien kan het zijn dat sommige organen niet meer optimaal functioneren. We adviseren je dan ook over te stappen naar een voeding die speciaal voor oudere honden is samengesteld. Deze voeding bevat bijvoorbeeld glucosamine en chondroïtine voor soepele gewrichten, maar heeft ook een aangepast mineralengehalte ter ondersteuning van de gezondheid van de nieren. Mochten er ouderdomskwalen ontstaan, zoals artrose, diabetes of obesitas, huid- en darmproblemen, dan is daar ook aangepaste voeding voor.

We hebben een groot assortiment voer dat speciaal geschikt is voor je oudere hond: krokant, geperst of graanvrij. Daarnaast hebben we dieetvoeding die ondersteunt bij allerlei ouderdomskwalen.

Voedingstips voor senior honden:

 

  • Kan je senior niet meer zo goed kauwen? Week de brokken dan in lauw water, zo worden ze zachter en komt er meer geur vrij.
  • Daag je oudere hond minder lichamelijk uit, maar vooral geestelijk. Wij hebben hiervoor verschillende puzzels en denkspelletjes. 
  • Gebruik een verstelbare H-standaard. Zo heeft je hond een goede houding tijdens het eten en verlicht het de pijn bij bijvoorbeeld artrose. Daarnaast wordt het eten beter verteerd.
  • Een antischrokbak zorgt ervoor dat je hond zijn bak rustig leeg eet. Dit is beter voor het verteren van zijn voedsel.
  • Regelmatig gebruik van een Kong gaat verveling tegen en zorgt ervoor dat je hond voldoende kauwt.
  • Laat je hond met een beloningsbal spelen waarin iets lekkers zit. Zo krijgt hij toch beweging.


 

Dieetvoeding voor honden bij obesitas, diabetes, nier-, blaas- maag/darm- en leverproblemen.

Sommige honden hebben speciale voeding nodig. Denk aan voeding om vacht- of huidproblemen te verhelpen. Maar ook aan overgewicht of obesitas, het verhelpen van jeuk, of het voorkomen van tandplak of tandsteen.

Diabetes en diarree zijn veelvoorkomende problemen die met de juiste voeding kunnen worden verholpen. Of zoek je voer voor na een wormen- of antibioticakuur? Eet je hond poep? Of is het advies een eliminatiedieet te volgen van bijvoorbeeld alleen lamsvlees? Welke dieetvoeding je hond ook nodig heeft, we geven je vrijblijvend, deskundig en eerlijk advies.  

 Kennis en "eerlijk" advies!

 Hier vind je alles voor je huisdier.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram