Je hond heeft naast voeding en beweging ook verzorging nodig. Denk aan het regelmatig ontwormen en vaccineren, het borstelen van zijn vacht en aan gebits- en nagelverzorging. Of het reinigen en verzorgen van zijn honden oren en -ogen. Daarnaast is het belangrijk het vlooien en teken te voorkomen of te bestrijden.
Maak je pup al vertrouwd met het verzorgen en vacht, huid, gebit, oren en ogen; zo weet je pup dat verzorgen erbij hoort! Je bent van harte welkom in onze winkel om je te laten adviseren wat jouw hond nodig heeft.
Wij werken samen met leveranciers van de beste producten voor de vacht van je hond.
Er zijn speciale borstels en shampoos voor pups en verschillende hondenrassen.
Vraag ernaar in onze winkel.
Waarom werkt ?
Deze zalf is te koop in onze winkel.
Teken
Heerlijk: een lange boswandeling met je hond. Helaas is er hierbij ook kans dat je hond wordt gebeten door een teek. Teken zitten in planten en hechten zich aan honden of katten die erdoor of -langs lopen.
Teken kunnen bloedarmoede veroorzaken als de besmetting ernstig is. Maar het grootste gevaar van een tekenbeet is de ziektes die ze kunnen overbrengen. Het meest bekend is de ziekte van Lyme. Ziektes als babesiose en ehrlichiose kunnen worden overgebracht op dieren die in het buitenland zijn geweest. Voor huisdieren die veel reizen is een regelmatige tekenbehandeling belangrijk.
Vlooien
Krabt of likt je hond zich veel? Wellicht heeft hij last van vlooien. Vlooienbeten veroorzaken een hevige jeuk. Het speeksel van vlooien bevat onder andere de stof histamine en enzymen die de vlo helpen bij zijn ‘eten’. Deze stoffen en de beet zelf veroorzaken een lokale ontstekingsreactie. Dit uit zich door een rode vlek op de huid.
Het is belangrijk je hond regelmatig te ontwormen. Ook al ziet je hond er gezond uit, toch kan hij wormen hebben. Regelmatig ontwormen zorgt ervoor dat je hond geen wormeitjes in de omgeving uitscheidt. Dit vermindert de kans dat andere huisdieren ook met de wormen besmet raken en zorgt ervoor dat je hond gezond blijft. Begin al met ontwormen bij je pup, want pups kunnen al besmet raken voordat ze geboren zijn. Ontworm daarom zowel je pup als de moeder. Pups ontworm je met 2, 4, 6 en 8 weken en bij 3, 4, 5 en 6 maanden. Herhaal dit daarna elke 3 maanden.
Wormen voorkomen doe je ook door vlooien te bestrijden. Vlooien kunnen er namelijk voor zorgen dat je hond besmettelijker wordt voor wormen.
Ontwormschema voor honden
Hier vind je alles voor je huisdier.