Nieuwsberichten van Dierenwinkel Fem & Dier


Terug naar overzicht

04-07-2022

VLOOIENPLAAG VOORKOMEN!

Ga jij binnenkort op je vakantie? Dan zal je al druk bezig zijn met de voorbereidingen voor je welverdiende vakantie! Gaat je huisdier mee op vakantie of breng je je huisdier naar de oppas/pension? Let dan even goed op om een VLOOIENPLAAG te voorkomen!

Het kan zijn dat er vlooieneitjes in je huis aanwezig zijn. Deze vlooieneitjes komen uit en worden volwassen vlooien. De vlooien zwerven rond en kunnen zichzelf niet voeden (hun voeding is bloed) en als de vakantie voorbij is zullen de "rondzwervende" vlooien je huisdier aanvallen omdat ze eenmaal honger. Je merkt dat je huisdier onrustig is door zichzelf veel te krabben). De huisdiereigenaren zien "opeens" heel veel vlooien op de hond en nemen dan pas actie. Dit kan je voorkomen door je huis voorafgaand van je vakantie te behandelen met een omgevingsspray!! Zie hieronder het STAPPENPLAN.

Alvast een hele fijne vakantie!!


Flea Free Omgevingsspray
Omdat 95% van de vlooien(stadia) zich in de omgeving bevindt!

Werkt tegen vlooien, vlooienlarven, wespen én kruipende insecten,
Werkt tot 6 weken lang,
Heeft een snelle werking en is daardoor zeer geschikt voor een acuut vlooienprobleem,
Wordt geleverd met handige spuitkop.
Wat is het en waar werkt het tegen?
Flea Free Omgevingsspray is een spray met de werkzame stoffen Permethrin en Tetramethrin. Deze spray is vergelijkbaar met Frontline Homegard. Deze spray is bedoeld om de omgeving te behandelen tegen vlooien(larven), wespen en kruipende insecten. Door de spray in je huis op donkere plekken, naden en kieren aan te brengen is je huis tot 6 weken behandeld tegen vlooien en vlooienlarven.

LET OP! De Flea Free Omgevingsspray is alleen geschikt voor de omgeving en mag niet op het dier gebruikt worden.

Hoe werkt de Flea Free Omgevingsspray?
De werkzame stoffen Permethrin en Tetramethrin doden na toediening de aanwezige vlooien(larven), kruipende insecten en wespen. De werkzame stoffen blijven na toediening 4 tot 6 weken werkzaam in de omgeving. Bij behandeling van een vlooienplaag is deze omgevingsspray essentieel; dit doorbreekt de vlooiencyclus.

Zo breng je de Flea Free Omgevingsspray aan (tegen vlooien, vlooienlarven en andere kruipende insecten):

Vóór behandeling tegen vlooien en vlooienlarven: de te behandelen plek eerst stofzuigen.
Verwijder de stofzuigerzak, stop deze in een vuilniszak en doe de vuilniszak gelijk in de container.
Zorg dat kinderen en dieren uit huis zijn voordat je gaat behandelen. Dek aanwezige aquaria, vogelkooien en knaagdierkooien af.
Houd of richt het slangetje van de spuitdop op de te behandelen plaatsen en breng een hoeveelheid aan totdat deze plaatsen zichtbaar vochtig zijn.
Behandel de gehele omgeving met Flea Free Omgevingsspray. Spray met name heel goed op naden, kieren en donkere plekken in huis. Behandel alle schuilplaatsen, dus ook achter en onder kasten, koelkast, radiatoren en apparatuur. Vlooien(larven) bevinden zich namelijk het liefst op donkere plekken, zoals in naden en kieren.
Spuit op een afstand van ongeveer 20 cm zonder slangetje gelijkmatig over de te behandelen plek door met een zwaaiende beweging het oppervlak licht te bevochtigen (nooit grote oppervlakken (wanden of vloeren) behandelen).
Laat na behandeling met de Flea Free Omgevingsspray jouw huis goed luchten.
Sla circa 1 week met schoonmaken de behandelde plaatsen zoveel mogelijk over, dit bevordert de effectiviteit en werkingsduur.Terug naar overzichtE-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram