Nieuwsberichten van Dierenwinkel Fem & Dier


Terug naar overzicht

25-01-2022

GEBITSVERZORGING BIJ DE HOND


Het is van belang om regelmatig het gebit van je hond te controleren en tandsteen te laten verwijderen bij je dierenarts. Tandsteen herken je aan gele of bruine plekken aan de zijkant van de tanden en kiezen. Rode randen aan het tandvlees duiden op een ontsteking, veroorzaakt door tandplak. Ook slecht eten of overmatig kwijlen kan een teken zijn dat het gebit niet in orde is. Een slechte adem wordt vaak veroorzaakt door bacteriën in tandplak: een gezonde hond heeft geen slechte adem, ook niet als hij al wat ouder is.

Wat kan je zelf doen om te zorgen dat je hond een goed gebit houdt:

Regelmatig poetsen van de tanden en kiezen, d.m.v. een geschikte honden tandenborstel en tandpasta of poets gaasje. Poets 2-3 maal per week, dat zal voldoende moeten zijn. Tandenpoetsen moet je rustig aanleren. Oefen dit al vanaf puppy leeftijd zodat je hond er al vroeg aan wend.

Poetsen is de effectieve manier om het gebit van je hond schoon te houden. Naast het poetsen, of bij honden waar het niet lukt, helpt het om je hond veel te laten kauwen waardoor ook het tandplak verwijderd wordt. Denk aan yakka’s, buffelhuid botten, kauwwortel van olijfbomen/koffiebomen en hertengeweien.

Er zijn speciale speeltjes in de handel met een structuur die ervoor zorgt dat de kiezen goed schoon worden gemaakt en het tandvlees masseren.

Echte botten werken ook maar dan is het wel zaak om een goed bot te kiezen. Let er op dat er geen splinters af kunnen breken en blijf erbij zodat je op tijd kan ingrijpen wanneer het nodig is. Let op, gekookte botten worden erg hard en splinteren!

~ FemkeTerug naar overzichtE-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram