Nieuwsberichten van Dierenwinkel Fem & Dier


Terug naar overzicht

18-11-2021

BEN JIJ EEN LEERLING EN LIJKT HET JE LEUK OM MET DIEREN TE WERKEN?

Hier is mijn verhaal:

“Ik wil jullie graag vertellen wat ik allemaal heb gedaan tijdens mijn studie.
Op het voortgezet heb ik de richting dierverzorging gekozen toen was dat nog heel veel veehouderij en plantenteelt. Hier heb ik op vele bedrijven stage mogen lopen of les gekregen.
Wat me erg is bijgebleven is het scheren van koeien/schapen. Het behalen van mijn trekker rijbewijs, haha ja die heb ik, maar nooit wat mee gedaan. Machinaal melkdiploma heb ik ook mogen behalen in een rundveebedrijf. Ik vond het zo leuk om met koeien te werken! Maar ook de band tussen het vee en de boer, dat is echt zo puur!
Eén van de eerste stagebedrijven tijdens mijn voortgezet onderwijs was bij Wilma’s Dierenshop, de dierenwinkel die ik in september 2021 overgenomen heb. Hoe grappig is dit!

Op de middelbare school in Barneveld (heet nu Aeres) heb ik ook enorm veel geleerd! Daar krijg je reptielen les waar de slangen tijdens de les door je klapper heen krullen en de volgende les paarden staat te borstelen op de kinderboerderij! Ik kan me de 3 weeks interne schapenstage nog goed herinneren. Je gaat dan dag en nacht helpen met af lammeren. Geweldig om te helpen bij een bevalling van een schaap! Tijdens een 8 weeks stage in een dierenkliniek heb ik mee mogen helpen met het assisteren van operatie. Om in het echt de organen, weefsels, botten etc. te zien is een heel andere beleving. De nazorg is ook bijzonder, je ziet dan een dier met het uur herstellen.
Maar ook bij een trimsalon, hondenfokker, hondenpension, dierenwinkel, varkensbedrijf, dierenasiel en meerdere rundveebedrijven heb Ik stage gelopen. Je leert in de praktijk zo enorm veel! Niet alleen de leuke maar ook de mindere momenten. Want een leven houdt ook een keer op door ziekte, trauma of ouderdom. Ook hier leer je mee om te gaan, je leert hoe je moet relativeren.

Zelfs na mijn studie heb ik vele opleidingen gevolgd zoals het trimmen van honden/katten, voedingscursussen, huid en vacht problematiek, kattengedrag. Maar ik ben ook een BHV-er, hiervan heb ik een jaarlijkse herhaling en op dit moment volg ik een cursus voor sociale media. Ik ben nog lang niet uitgeleerd want er zijn nog vele cursussen waarmee ik me wil specialiseren.”

Tegenwoordig heb je de Zone college te Doetinchem, deze is ook zeer uitgebreid in het les geven van verschillende diergroepen maar ook plantenteelt. (helaas ben ik daar zelf nog nooit geweest en staat wel op mijn lijstje , puur uit interesse.

~ Femke ~Terug naar overzichtE-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram