Verzorgingsproducten


Kattenverzorging: ‘beestjes’


Je kat heeft ook verzorging nodig. Denk aan klitten verwijderen in zijn vacht of het voorkomen of bestrijden van teken en vlooien. 

Maar ook aan het reinigen en controleren van het gebit, nagels, ogen en oren. En vergeet ontwormen en vaccineren niet.


Vachtverzorging

We adviseren kittens al vertrouwd te maken met het verzorgen van vacht, huid, gebit, oren en ogen. Zo weet je kitten dat verzorgen erbij hoort!

Een gezonde kat verzorgt zijn eigen vacht z'n 3 uur per dag! Dit doen ze door een perfecte kattentong. Daar zitten een harde haakjes aan waarmee ze hun vacht kunnen onderhouden. 

Bij half- en lang harige katten zal in de oksels, liezen, broek,  buik en kraag extra aandacht nodig hebben. Een kat die zich zelf niet goed verzorgt, heeft vaak iets te maken met z'n gezondheid. 

Ook in de wintermaanden kan de vacht extreem snel in de klit of zelfs vilt komen doordat de vacht staties is. Wees daarom extra alert.

Wij adviseren je graag!!


 

Ontwormen

Het is belangrijk je kat regelmatig te ontwormen. Ook al ziet je kat er gezond uit, toch kan hij wormen hebben. Regelmatig ontwormen zorgt ervoor dat je kat geen wormeitjes in de omgeving uitscheidt. Dit vermindert de kans dat andere huisdieren ook met de wormen besmet raken. Begin al met ontwormen bij je kitten. Want kittens kunnen al besmet raken voordat ze zijn geboren. Ontworm daarom zowel je kitten als de moeder. Ontworm kittens met 3, 5, 7 en 9 weken. Daarna ontworm je bij  3, 4, 5 en 6 maanden. Herhaal dit daarna elke 3 maanden.

Wij adviseren No Worm Pro Kat, hiermee bestrijd je de lint-, spoel-, haak-, en vossenlintworm. No Worm Pro bestaat uit kleine tabletten met een vleessmaak. Hierdoor is het toedienen makkelijk. We geven je hierover in de winkel graag tips!

Je kunt wormen deels voorkomen door je kat tegen vlooien te beschermen. Vlooien kunnen er namelijk voor zorgen dat je kat besmettelijker wordt voor wormen. 



Teken en vlooien

Is je kat graag buiten? Dan heb je kans dat hij wordt gebeten door een teek. Teken zitten in planten en grassen en hechten zich aan katten die erdoor of erlangs lopen. Teken kunnen bloedarmoede veroorzaken als de besmetting ernstig is.

Het grootste gevaar van een tekenbeet is dat ze ziektes kunnen overbrengen. Het meest bekend is de ziekte van Lyme. Controleer je kat dan ook regelmatig op teken.

Krabt of wast je kat zich veel? Wellicht heeft hij last van vlooien. Vlooienbeten veroorzaken een heftige jeuk. Het speeksel van vlooien bevat onder andere de stof histamine en enzymen die de vlo helpen bij zijn ‘eten’. Deze stoffen en de beet zelf veroorzaken een ontstekingsreactie. Dit uit zich door een rode vlek op de huid. Vooral bij katten met een zwarte vacht en die zich door jeuk intensief en veel wassen, kan de vacht roder verkleuren.

Een vlooieninfectie kun je vaststellen door de vacht met een vlooienkam uit te kammen. Ook kun je vlooienpoepjes in de vacht vinden. Soms laten vlooien zich niet gemakkelijk zien. Een enkele vlo in de langharige vacht vind je niet snel. Een behandeling met een vlo-dodend middel kan dan de oplossing zijn. Als de klachten na behandeling verdwijnen is het vrijwel zeker dat vlooien het probleem waren.



Kennis en "eerlijk" advies!

 Hier vind je alles voor je huisdier.



E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram